EMA Bijuterii - targ Otopeni sept.2015

La targul de arta populara

EMA Bijuterii a fost pentru prima data la targ!

Experienta e proaspata si putem sa notam aici cateva impresii – sper sa pot sa fac in asa fel incat sa va simtiti ca si cum ati fi fost cu noi…

In primul rand pregatirea bijuteriilor si a standului a luat cam o zi (si asta, asa, facuta in viteza si fara ezitari prea multe).

A trebuit sa selectam bijuteriile (in jurul temei centrale), sa le etichetam si ambalam, sa le marcam in lista cum ca vor merge la targ. La etichete am mers pe idea de decupaje din hartie manuala si macramé bej, iar pe etichete am scris cu mana si pix negru. Au mai trebuit si niste ambalaje.

Pentru coliere, bratari, brose, agrafe si gentute am folosit masa si 2 tavite albe iar pentru cercei am ales prezentarea pe verticala (mai concret am pus la punct un cadru din lemn sub forma de scara pe care l-am vopsit in alb rustic, cu tul si agatatori de culoarea bronzului pe laterale). Ideea nu e noua, am vrut altceva dar nu a fost timp pentru toate dorintele. Cadrul a iesit binisor, dar pe timp de vant a trebuit ancorat de stalpul cortului unde am fost plasati si aici a fost loc de improvizatie( si bineinteles ca pana sa facem asta, a fost trantit o data la pamant si s-au imprastiat toate cele, care pe unde au apucat).

In fine, pe scurt asta a fost pregatirea (alte detalii la cafea, cu prietenii).

In al doilea rand expunerea propriu-zisa (care a durat 3 zile) a fost o experienta combinata.

Pe de o parte am prins numai zile de canicula, targul a fost in aer liber (chit ca eram intr-o zona de corturi special amenajat pentru astfel de evenimente) iar pe noi ne-a incalzit intens soarele cam 7 ore pe zi – din pacate dupa-amiaza. Vizitatorii putini, majoritatea economicosi sau cu bugete reduse, evident presiunea era pe bijuterii si altele asemenea si mai putin pe turta dulce, ciocolata de casa si altele asemenea.

Pe de alta parte am cunoscut oameni noi, am reinnodat relatii si am ascultat muzica populara din belsug, am primit mancare si apa gratis si altele.

La intoarcere a trebui sa verificam bijuteriile ramase (calitativ si cantitativ, da), sa le punem la locul lor si sa ajustam stocurile. Facut.

Alte concluzii sunt amestecate mai ales din punct de vedere financiar – incasarile au fost mici comparative cu asteptarile, 2 produse distruse, o brosa disparuta (cred ca a luat-o vantul de duminica, era din organza).

Pe durata targului a fost negociere multa si promovare slaba (nu am lucrat bine pe partea asta, astfel incat sa fim mai vizibili decat am fost).

Din perspectiva sociala zicem ca e bine ca ne-am prezentat totusi – ne-a vazut lumea, ne-a cunoscut, colectia de cercei a fost frumoasa si originala, multe femei s-au oprit si au admirat si studiat atent, a fost cea mai dinamica categorie de bijuterii.

Mie mi-ar fi placut sa fi avut mai multa apropiere fata de produsele specific romanesti si poate mai multe materiale romanesti. Din pacate acest lucru nu a fost posibil – ramane de vazut in viitor cum se vor aranja lucrurile.

 

Nota: Targul de septembrie din Otopeni – arta si traditii populare.

 

Gianina Stanciu

EMA Bijuterii

 

 

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.